• slide02
  • slide03
  • slide03
  • slide037
  • slide03
  • slide01
  • slide03
  • slide03
  • slide077
  • slide03

POL SANTAMANS (1978-2011)

Dissenyador gràfic i multimèdia, artista polivalent i bandarra.

Com a dissenyador va crear durant varies edicions la imatge del festival de música de L’Hospitalet Let’s Festival; va dissenyar portades de diversos CD’s (The Chemistry Set, Corned Beef, Habitación 101, Jofre Bardagí...), va confeccionar les webs del musical Grease, de La Tresca i la Verdesca, del grup de música Dorian o de l’obra de teatre Monty Python entre d’altres.

Apassionat dels còmics, del cinema, de l’art i de la Història, sempre deia: llegir tot tipus de llibres, còmics i veure “pelis” és cultura. S’aprèn molt de tot això... inspira..

 

 

 

 Del 14 al 29 de maig del 2015 exposició a la Bau (Centre Universitari de Disseny de Barcelona, C/ Pujades 118) de la part relacionada amb el disseny gràfic de l'obra del Pol

 

Aquí us deixem l'escrit de la exposició creat per en Jaume Pujalgut, professor de la Bau actualment i a l'època en que va estudiarel Pol i comissari de l'exposició:

"Recordes… ?
En els primers anys de la meva activitat com a professor en escoles de disseny era un clàssic que a la majoria dels estudiants -si els preguntaves quins treballs professionals els agradaria realitzar quan acabessin el seu estudis- solien respondre que portades de discos, flyers per a discoteques o cartells per a concerts; fins i tot a molts professors ens venia de gust també poder dedicar-nos a aquest tipus de disseny cultural relacionat amb el món de la música.
En aquesta mostra us presentem alguns (dels milers que va fer) treballs de Pol Santamans, un alumni de Bau, de la llunyana promoció de l'any 1995-1996. Una exposició o tribut que no és la primera, ni la segona que se li dedica a aquest dissenyador gràfic que ens va deixar -maleït càncer- l'any 2011, centrada en els aspectes més gràfics de la seva producció.
Pol es va formar amb el primer programa d'estudis que vam crear a Bau, una espècie de Diplomatura en Disseny Gràfic, en la qual les notes es visualitzaven a partir de colors –vermell, malament / groc, passable / verd, bé- als quals finalment el professorat acabava afegint un signe + o un signe -; per sobre d'alguna de les taules podeu veure l'expedient de Pol que en l'últim curs va tenir una qualificació totalment verda. Després va seguir formant-se a Bau a través del Màster en Disseny Multimèdia; una vegada acabat el Màster es va incorporar a Frames & Bites Interactius (FBI), el seu primer treball professional … però això és ja una altra historia.
El món de Pol girava entorn del que es coneix com a cultura popular. Apassionat dels còmics, el cinema, la música, l'art i la Història sempre solia dir: llegir tot tipus de llibres, còmics i veure “pelís” és cultura. S'aprèn molt de tot això… inspira.
El seu pintor de referència va ser Basquiat, encara que també es va veure influenciat pel pop art d'Andy Warhol, així com per diferents fotògrafs contemporanis, dels quals Terry Richardson podria ser un exemple.
De l'Art sempre deia: no fa falta entendre el que fan els artistes, solament és necessari que t'agradi… O no… No fa falta buscar tants perquès, com es fa amb freqüència, sinó al contrari, cal deixar-se portar igual que amb la música. Qüestió de feeling.
Com es pot veure en la majoria de les peces d'aquesta mostra, en Pol va aconseguir el somni que segurament albergava en iniciar els seus estudis i durant els anys en què va desenvolupar la seva activitat professional va poder dissenyar flyers, cartells, cobertes de Cds, còmics, il·lustracions…
Repassant una vegada més la web (polsantamans.com) sobre la seva obra -per cert una meravellosa iniciativa de la seva família i amics que us recomano visitar- jo em quedo amb les seves seqüències fotogràfiques, aquestes peces de collage minimalista compostes per 4 fragments (suposo que de la mateixa imatge), que produeixen en la meva ment associacions estranyes amb algunes de les pel·lícules de David Lynch, les serigrafies de Warhol, el llibre de Walter Benjamin L'obra d'art en l'època de la seva reproductibilitat tècnica, els loops musicals, l'experimentació formal de les avantguardes … com diria en Pol, ximpleries, simplement em donen molt bon feeling."
Jaume Pujagut  (Maig 2015)                                                                   

Més info al blog de la BAU

Aquí unes imatges realitzades per en Pau Joan Catalán i en Jaume Pujalgut (Gràcies!) sobre la inauguració de la expo i el contingut d'aquesta:


 

Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

                           

Creat per BrailleCorp
UK Bookmaker http://f.artbetting.net
BIGTheme - Free Templates